Excursió Sóller cultural

Sortida en autocar: Badia de Palma
Arribada al Port de Sóller, des d’on s’agafarà el tramvia fins a Sóller
Visita al Parc d’Escultures del Port, a l’Estació del Ferrocarril de Sóller (jardí i sales dedicades a Miró i Picasso) i a Can Prunera Museu Modernista

L’excursió parteix del Port de Sóller on es visitarà el Parc d’Escultures que acull obres d’alguns autors contemporanis mallorquins o residents a Mallorca; aquí agafarem el tramvia que ens conduirà fins a l’Estació del Ferrocarril Sóller on es poden visitar el jardí de l’estació i les exposicions permanents de ceràmiques de Picasso i de gravats de Joan Miró, Miró a Sóller, composta de les sèries Càntic del sol (1975), Archipel sauvage (1970) i Les gens de la mer (1981) i de Maja Negra (1973). Completen les obres en exhibició un gran tapís projectat per Miró i unes veles pintades per l’artista català al principi del decenni de 1980.

D’aquí anirem cap a Can Prunera, un bell casal modernista esdevingut museu després d’una acurada restauració. Acabat de construir el 1911, aquest edifici és un bon exemple de la unitat conceptual modernista, car a més de la fàbrica de l’edifici, també la decoració i el mobiliari pertanyen a aquest estil. L’escala de volta, les làmpades, les vidrieres i les fustes, els sòtils i els trespols posen en relleu la magnificència d’aquest llenguatge artístic. El nou centre d’art fou inaugurat el 24 d’agost de 2009 i acull una selecció d’obres dels grans mestres del segle xx: Picasso, Joan Miró, Toulousse-Lautrec, Gauguin, Giacometti, Cézanne, Barceló, Juli Ramis, Matisse, entre molts d’altres.

En un breu passeig pel centre de Sóller podrem contemplar altres exemples d’arquitectura modernista, com són el Banc de Sóller i la façana de l’església parroquial de Sant Bartomeu.

Preu de l'excursió: € 25 .- per persona adulta, 12,50 € per a nens (entre 3-11 anys).
L'excursió SóLLER CULTURAL opera tots els dimecres, excepte els mesos de desembre i gener que opera els dissabtes.